לגלות סודות של סדר במטבח

עוד כמה ימים פסח.
בזמן הזה הרבה מאיתנו מוציאות את תכולת ארונות המטבח כדי לנקות אותם לפסח.
וזה בדיוק הזמן לעשות סדר במטבח.

שלב ראשון בכל סדר הוא:
להוציא הכל ממקום האיחסון!
והשלב הבא לסנן מה שלא משמש אותנו יותר.
ואי אפשר לסנן כשהדברים נמצאים בתוך הארון,
ולא כולם גלויים לעינינו.
אז עכשיו דווקא לפני פסח כשבכל מקרה אנחנו מוציאות הכול,
זה הרגע ליצור לנו סדר פרקטי ונח במטבח.
סדר שבו הכל גלוי וברור לעין גם בתוך מקומות האיחסון.
ולכן אני רוצה לגלות לכן כמה סודות חשובים מאד לאחסון נכון של המזווה ושל ארונות הכלים במטבח.

במטבח יש שני קטגוריות עיקריות:
המזווה- שהוא ארון המוצרים,
וארונות הכלים.
קודם כל ברור שאין לאחסן מוצרים ביחד עם כלים.
הרבה פעמים אני פוגשת מוצרים שפולשים לארונות הכלים, או להיפך כלים שפולשים לארונות המוצרים.
וזה ממש לא רצוי!
כדאי שכל המוצרים יהיו בארונות נפרדים.
הן בגלל שמירת הניקיון של הכלים.
מוצרים עלולים להפתח וללכלך את הכלים הנקיים.
וגם כדי שנראה באופן ברור מה יש לנו ולא נקנה מוצרים מיותרים שכבר יש לנו בבית.

 

המזווה:

1. חלוקה לקטגוריות-
חלוקה לקטגוריות תעשה לנו הרבה סדר במזווה.
נחלק לפי השימוש.
למשל: סלסלות לחומרי האפיה והקמחים מרוכזים במדף או מגירה אחת.
תחשבו כמה כיף כשבא לנו לאפות
לשלוף את סלסלת חומרי האפיה וסלסלת הקמחים, או לפתוח את המגירה שייעדנו לשם כך.
כשדברי האפיה מונחים בנפרד,
ולא מעורבבים עם שאר המוצרים,
יהיה לנו קל לבדוק לפני אפיה מה חסר לנו.
גם נפלא כשיש לנו פינת שתייה חמה שכל התה והקפה, והממתיקים השונים נמצאים בה ולא מפוזרים בארונות השונים.
וככה עם כל המוצרים.

קטגוריות נוספות במזווה:
*פחמימות יבשות-אורז, פסטות, קוסקוס
*קטניות
*‏שימורים
*‏תבלינים
*‏מוצרים לשתיה חמה-תה, קפה, שוקו וממתיקים.
*‏פינת מוצרי הבוקר-ממרחים, קורנפלקסים, תוספי תזונה
*‏קמחים ומוצרי אפיה
*‏מוצרים נוזליים-שמנים, מיצים, רטבים שונים, ליקרים ויינות
*‏ממתקים וחטיפים-מתוקים בנפרד ממלוחים
*‏ח"פ-כלים, ניילון נצמד, נייר אלומיניום, שיפודים, נרות.
*‏מוצרי ניקיון ששימושיים למטבח

2.  אחסון גלוי וברור לעין
כמה שפחות לגבב דברים זה על זה.
נפרוס את הדברים בצורה ברורה,
בתוך סלסלאות או מגשים.
כך נדע בדיוק מה יש לנו בארון ונחסוך קניות של מוצרים כפולים או הצטברות של מוצרים שלא בתוקף.

ולכן אני ממליצה לא לאחסן אף פעם בשקיות הקניה בתוך הארונות.
הם לא שקופות או שקופות למחצה, ויוצרות הרבה בלגן בעין.
שקיות מומלצות הן שקיות זיפלוק עם סגירה למעלה,
שהן שקופות ומעולות לארגון כמה מוצרים קטנים שלא יתפזרו לנו בסלסלה.

3. להמנע מאיחסון על סמך מקום פנוי.
זה יוצר אי סדר וחוסר בהירות מה יש לנו בארון.
כדאי מאד שנתכנן את מקומות האיחסון,
שיהיו מספיק מתאימים לכמות שאנחנו צורכים.
וככה לא נתקע עם חוסר מקום ותחיבת המוצר במקום אחר שלא שייך לקטגוריה שלו.

4. איחסון פרקטי של המוצרים הפתוחים.
כמובן שהכי אידיאלי כל מוצר שנפתח לאחסן בצנצנות או בקופסאות שקופות.
אבל אם אנחנו רוצות סדר פרקטי, נעביר לצנצנות רק את המוצרים שכמות השימוש בהם לא רבה, כמו: קטניות ותבלינים.
ולהכין להם במקביל סלסלה למוצרים החדשים שיחכו עד שתסתיים הכמות הישנה בצנצנת.

את רוב המוצרים אני ממליצה להשאיר באריזת המקור,
כך נוכל לראות את התוקף שלהם.
סגורים מאחור ופתוחים מלפנים.

הסגירה המומלצת היא בגומי חזק ועבה שאפשר לקנות בכל חנות מכשירי כתיבה.
ולא סגירה באטבים שמשתחררים בקלות או בסוגרים אחרים שקשה לסגור אותם בקיפול כפול של המוצר.
שלבי הסגירה הנכונה?

 

ארון הכלים:

1. אחסון הכלים היומיומיים מחוץ לארונות לחיסכון במקום בעיקר במטבחים קטנים וגם לנוחות השליפה בעת השימוש.
כמו:
הסכו"ם היומיומי בכלים הנתלים על מוט.
הכפות הגדולות וכלי הששת השימושיים ביותר בכלי יפה על השיש ליד הכיריים.
ספלי הקפה בתלייה או על מדף צר המיועד לשם כך.
ואפילו יש שתולים את המחבתות והסירים היומיומיים על מתלה מעל האי,
אבל זה רק אם באמת חסר לכם מקום בארונות, בגלל הבלגן בעין שיגרם.

2. הפרדה בין מכסים לכלים עוזרת מאד לשמור על הסדר.
במגירת הסירים אפשר להעמיד את המכסים בסלסלה או במתקן יבוש צלחות.
וגם במגירת קופסאות האחסון.
אגב, קופסאות כדאי שיהיה לנו מסוג אחד בכמה גדלים.
וקופסאות שקיבלנו מאמא להחזיר מייד, שלא יווצר לנו שוב בלגן..

 

3. אחסון נכון בארון פינתי תחתון:
ארון פינתי מתאים הכי לאחסון דברים גדולים.
כדי שלא ידחפו מאחורה דברים קטנים וייעלמו לנו.
בוודאי כשיש מתקן נשלף וכשאנחנו שולפות אותו עלול ליפול דברים.
או כשיש מדף עגול מסתובב שכלים קטנים יכולים ליפול לאחור או מתחתיו.
בארון פינתי רגיל,
עדיף לאחסן מאחורה דברים פחות שימושיים וגדולים, כמו: מיקסר שלא הרבה בשימוש.
אגרטלים או צנצנות גדולות שלא צריכים אותם כל יום.
אם החלטנו שזהו ארון הסירים שלנו, נאחסן מאחור סירים שלא שימושיים.
כשנרצה בכל אופן לאחסן דברים קטנים,
אז רק בתוך סלסלה שתשמור עליהם שלא ייעלמו לנו מאחור.
אפשרות נוספת בארון פינתי רגיל: להסיר את המדף האמצעי ולאחסן דברים מאד גדולים: מיחם שבת, ערימת קערות, מגשים גדולים בעמידה, סירים גדולים וגם מזוודת נייר טואלט.

בארון פינתי עליון כדאי מאחור לאחסן דברים לא שימושיים ועדיף מאחור לאחסן בקופסא שלא יעלמו מעינינו כלים קטנים.

 

אגב, סדר בבית הוא לאו דווקא לפני פסח.
אם לא הגעתם לסדר קטגוריות אחרות בבית מלבד המטבח,
מזמינה אתכם מיד אחרי פסח להתחיל תהליך סדר.
תהליך של סדר פעם אחת ולתמיד.
סדר שמקל מאד על הניקיון השוטף בבית,
כך שבפסח הבא רק תנקו ובקלות.
עוד פרטים כאן
https://dvorabollack.co.il/?p=1047

פסח נקי, מסודר ושמח!
דבורה בולאק

כתוב/כתבי תגובה